GASTRONOMISCH RESTAURANT EN CULINAIR CONCEPT
KOMEN - BELGIË

Natuurstenen bekleding, comfortabele stoffen stoelen en industriële verlichting, De geest van Fleur de Sel is net als wij: warm! In deze gezellige hedendaagse omgeving, het aanrecht is een open venster op de keuken en haar geheimen...terwijl de kamer nodigt u uit om te delen.

Op de borden laat Slava, een autodidactische kok, haar hart spreken. Auteur van een keuken van instinct en momenten, kookt ze zoals ze wil: met passie en hebzucht.

Haar reizen en ontmoetingen met andere chefs inspireert haar, haar Rusland leidt haar en haar verlangens wortelen in een rauwe signatuur. Van de Oosterse landen leerde ze de gerechten in saus, van Portugal de alliantie land/zee, van Italië de versheid van goede producten. , de keuken van Slava is gekruid met originele combinaties en een enthousiasme dat alles mogelijk maakt.

Vrije interpretatie en allerlei emoties!

ONZE MENUS

Ontdekkingsmenu (tijdens de lunch op weekdagen) : 39 €
Amuse - voorgerecht - hoofdgerecht - dessert - mignardise

Menu de la Cheffe: 52 €.
Amuse - 2 voorgerechten - hoofdgerecht - dessert - mignardise

Degustatiemenu: 60 €.
Amuse - 2 voorgerechten - hoofdgerecht - 2 nagerechten - mignardise

Eten en wijn koppelen 
3 glazen: 21 €.
4 glazen: 28 €.
5 glazen: 35 €.

Wijn per glas: € 8

Kaasplateau: 10 €.

Gedurende de seizoenen In navolging van de natuur en wat zij ons biedt, stellen wij ons een enkel menu volgens de inspiratie van de chef-kok en de vers geoogste mand van onze permaculturist gelegen op een paar honderd meter van ons huis. Dit menu is het resultaat van een lange reflectie die tot doel heeft u het beste van onze knowhow aan te bieden.

Als je naar Fleur de Sel komt, kom je jezelf met vertrouwen verwennen, met je ogen dicht!

Antoine gaat de uitdaging aan van vind de wijn die zal instemmen prachtig naar Slava's creaties. De wijn-spijs combinatie die hij voorstelt is een must. echt onderzoek die bestaat uit het geven van meer verlichting aan je ervaring bij Fleur de Sel. Het doel is om de gerechten te sublimeren door middel van de drank. Wijn moet worden gezien als een logische uitbreiding van het gerechtof zelfs als smaakmaker. De magie Als het gerecht hetzelfde doet voor de wijn, zodat de aroma's zich volledig kunnen ontwikkelen, komt de wijn pas echt tot zijn recht. Nu weet je waarom het zo belangrijk is om zo alom geprezen.

We rekening houden met voedselallergieën en -intoleranties van onze gasten. We delen onze keuken graag met je. We kunnen echter geen volledig lactosevrij menu garanderen. 

Onze menu's bevatten vlees of vis. Als dit geen deel uitmaakt van je dieet, kunnen we je een vegetarische versie aanbieden die net zo lekker is.
Denk aan laat het ons weten wanneer u uw reservering maakt.

Hier zijn onze huidige menu's:

 

Ontdekkingsmenu 39€.

(tijdens de lunch op weekdagen)

Vijgen-aubergine-amandel, kappertjes sorbet, chorizo poeder, basilicum vinaigrette

———————

Eendenfilet, crème van wittebonensoep, geglaceerde worteltjes, gekruid wortelsap, walnoot-komijn crumble

———————

Peren- en frambozentaart

 

 

Menu van de chef 52€

 

Vijgen-aubergine-amandel, kappertjes sorbet, chorizo poeder, basilicum vinaigrette

———————

Gekonfijte kruidnagels, selderij en rode ui met rundermerg, eidooier met olijfolie, dragonbouillon, tempura van brandnetel

———————

Eendenfilet, crème van wittebonensoep, geglaceerde worteltjes, gekruid wortelsap, walnoot-komijn crumble

———————

Peren- en frambozentaart

 

 

Proeverij menu 60€

Vijgen-aubergine-amandel, kappertjes sorbet, chorizo poeder, basilicum vinaigrette

———————

Gekonfijte kruidnagels, selderij en rode ui met rundermerg, eidooier met olijfolie, dragonbouillon, tempura van brandnetel

———————

Eendenfilet, crème van wittebonensoep, geglaceerde worteltjes, gekruid wortelsap, walnoot-komijn crumble

———————

Peren- en frambozentaart

———————

Hazelnoot, gezouten boterkaramel

Herbeleef ons optreden op de Main Stage van het Omnivore Festival in Le Touquet Paris Plage op 1 mei 2022 met als thema granen.

 

 

ANTOINE TCHERBAK

OPRICHTER VAN HET RESTAURANT EN SOMMELIER

In Lille leerde Antoine Tcherbak de liefde voor de keuken als een deuntje dat je neuriet zonder het te beseffen. Zondagen doorbrengen terwijl zijn moeder de heerlijkste gerechten bereidt, gezinsmaaltijden in 4 gangen ervaren als een feest, er is niet veel nodig om het zaad van de gastronomie te zaaien.

In de familie Cherbak is de voorliefde voor studies een andere erfenis, die Antoine tot aan zijn doctoraat in de marketing met gemak en overtuiging heeft laten groeien, tot aan de oprichting van zijn eigen bedrijfsconciërgedienst als eindejaarsstage. De dienstenvezel, voorlopig nog tertiair, bruist nu al.

Maar het lot en een ernstig ongeluk beslissen anders. Heropvoeding is een strijd, en weer lopen is een overwinning die het vieren waard is. Op weg naar Ibiza, een toevallige bestemming die hem op weg zet naar Slava.

Met Fleur de Sel is Antoine teruggekeerd naar zijn oude liefdes, gastronomie en service. Sinds 2011 is het in de eetzaal dat hij tot zijn recht komt. Zijn Europese reizen langs de tafels van de chefs hebben hem de kunst van een goede ontvangst geleerd en de inspiratie van een bediening die uitsluitend voor het plezier is bedoeld. Enthousiast en aangenaam is zijn charisma. Gedreven door een liefde om te delen, heeft hij de juiste woorden om de culinaire signatuur van Fleur de Sel te vertellen en de voorbeeldige houding om de ervaring te sublimeren.

Als sommellerie een kunst is die hij laat in zijn leven heeft geleerd, dan is dat een openbaring, en zelfs een voor de hand liggende, gezien de nauwe relatie die hij heeft met Slava, die hem de sleutels geeft tot eenvoudigweg goddelijke combinaties van spijs en wijn.

Met Fleur de Sel heeft Antoine eindelijk de verspreide draden van het lot verzameld om een verhaal te schrijven dat op hem lijkt.

SLAVA TCHERBAK

OPRICHTER VAN HET RESTAURANT EN CHEF DE CUISINE

Haar eerste gastronomische herinneringen zijn die aan de royale keuken van haar Russische grootmoeder. Kippen en konijnen van de boerderij, fruit en groenten uit de tuin: dit alles heeft haar een diepe smaak voor lekker eten gegeven.

Met ouders die chirurgen en ziekenhuishoofden waren in Sint-Petersburg, leek Slava voorbestemd voor de geneeskunde. Uiteindelijk werd het techniek en biotechnologie, daarna marketing: de sleutels om de jongste marketingmanager van een grote farmaceutische groep te worden en van het filiaal in Sint-Petersburg naar het hoofdkantoor in Moskou te verhuizen. De promotie wordt gevierd, en ze is op weg naar Ibiza...

Als chef-kok van Fleur de Sel sinds 2011 laat Slava haar atavisme voor gastronomie herleven. Als perfecte autodidact kookt ze met haar emoties: een vrije en moderne interpretatie die de codes uitdaagt om haar eigen weg te gaan. Haar Russische afkomst, haar geadopteerde Franse cultuur en haar ontmoetingen met andere Europese chefs zijn de belangrijkste troeven van een fel eigenzinnige signatuur, een beetje gedurfd maar altijd juist. In zijn instinctieve keuken, gedicteerd vanuit het hart, slaan de combinaties aan en verleiden de originele kruiden.

Auteur, componist en vertolker van een gastronomie naar haar eigen beeld, Slava vertrouwt op goede producten, die zij lokaal selecteert, van haar permaculturist. Alles wat overblijft is de vrije loop laten aan de magie van de creatie, die nooit mooier is dan wanneer ze duidelijk in de mond ligt.

Als haar achtergrond een bewijs is van haar wil en haar cultuur van goede dingen een legitimatie, dan zijn Slava's nauwgezetheid en energie de motoren die alles mogelijk maken. Met Fleur de Sel heeft ze van haar passie een springplank gemaakt voor allerlei emoties.