22 augustus 2011 - 22 augustus 2023 :
Gelukkige verjaardag Fleur de Sel!

12 lentes, 12 kaarsen, 12 gelukkige jaren aan jouw zijde en 12 jaar van ons #antoineslavateam!

Bedankt dat je hier bent, bedankt dat je ons volgt, bedankt dat je ons inspireert en motiveert om beter te worden. 

We zijn vastbesloten om je nog meer te verrassen en nog verder te gaan!

GASTRONOMISCH RESTAURANT EN CULINAIR CONCEPT
KOMEN - BELGIË

In de Rue du Fort, op nummer 36, een paar meter van de grensbrug, Fleur de Sel nodigt u uit om de moderne en inventieve keuken van de Chief Slava Tcherbak.

Restaurant Fleur de Sel is boven al het universum door Antoine & Slava. Niets had dit koppel voorbestemd om elkaar te ontmoeten. Het was op een klein, feestelijk Spaans eiland dat de magie gebeurde...
Behalve dat ze verenigd zijn in het leven, zijn Antoine en Slava ook... een concept !
Onze passie is voor u een reisje maken door de de geneugten van de tafel.

Wie zijn wij?

Slava :

Men zou Slava's keuken kunnen omschrijven als modern en creatief.
Als een perfecte autodidact, laat Slava, de chef u haar associaties ontdekken, haar kruiden, haar kookkunst die rechtstreeks uit haar verbeelding komt. Geen school, geen opleiding en toch een sterke culinaire handtekening.
Geboren in Sint-Petersburg, groeide ze ver van de Franse gastronomische cultuur op. Haar studies als biochemisch ingenieur hebben haar succes in het mengen van smaken zeker beïnvloed.

Antoine : 

Antoine daarentegen is een ondernemer in hart en nieren. Zijn verlangen om in contact te staan met anderen, om te ontdekken wat hij te bieden heeft en om te plezieren zorgen ervoor dat je je bij een vriend thuis voelt als je bij Fleur de Sel eet.

DE FLEUR DE SEL RESTAURANT

Slava, een autodidactische chef-kok, biedt u tussen Ieper, Kortrijk en Rijsel een verfijnd gastronomisch intermezzo.

Onze keuken is vooral inspiratie en delen met als enige doel: u te behagen door onze passie en knowhow, met de hulp van de natuur geleverd door een permaculturist uit onze stad.

In onze zaak is de keuken open. Net als in het theater, zit u op de eerste rij en helpt u bij het maken van uw maaltijd door uw liefde voor lekker eten met ons te delen.
Voor meer intimiteit heeft onze zaal 15 couverts.
Ons rookvrije, op het zuiden gelegen en rustige terras verwelkomt u bij mooi weer voor een aperitief of een kopje koffie.

De Gault&Millau gastronomische gids award Fleur de Sel met een mooie 13,5/20 in 2022 en caps Slava met een prachtige Toque !
De critici van de gele gids zorgen er dus voor dat u een " goede tafel "uit België.

Datzelfde jaar, de Michelin Gids kent de BIB Gourmand toe aan Fleur de Sel. De Michelin Gourmet BIB is de garantie van een uitstekende verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag